Project Description

El tir amb arc és  un esport individual ple de sensacions on l’arquer es posa a prova en cada tir. Per augmentar la precisió, a més de requerir una constància i disciplina,  cal incrementar la concentració i la relaxació.

Els resultats depenen d’un mateix, millorant l’autoestima i la capacitat d’atenció, l’estat físic i potencia la coordinació psicomotriu fonamentals durant la infància i l’adolescència.

El tir amb arc te diverses disciplines, completament diferents entre elles, on es pot escollir la que més agradi a la persona.

En l’actualitat el nostre club disposa d’instal·lacions de bosc i camp. Instal·lacions a la intempèrie que es veuen afectades per les inclemències del temps. Sent necessari un espai on poder practica les disciplines olímpiques; Aire Lliure i Sala. Sobretot pels nostres joves esportistes que són completament dependents de terceres persones que els portin al club, per tal de practicar l’esport.

Disciplines:

Camp:

El tir amb arc de camp és aquell en el qual es dispara a objectius a distàncies variades, sovint en terreny accidentat i en ocasions a distàncies desconegudes. Els objectius són dianes amb cercles concèntrics i la mida de la diana dependrà de la distància des d’on es llença.

Lliure i Sala:

Depenent del format de la competició, les distàncies fins la diana varien des de 30 fins 90m. Els arquers puntuen en cada tanda sumant els punts de cada fletxa. Les que estiguin tocant una línia es puntuen amb la puntuació major. La disciplina olímpica es tira amb arc recorbat i les dianes de 122 cm de diàmetre es situen a 70m.

Modalitat de Tir amb Arc de Sala: Durant l’hivern hi ha una modalitat de tir amb arc que es practica en sales cobertes. Els blancs en aquest tipus de competicions se situen a 18 m. reduint considerablement el diàmetre de les dianes per incrementar la seva dificultat.

Bosc:

Es practica a l’aire lliure, en boscos, i es dispara contra dianes que representen animals que poden tenir el format de 2D (dianes amb figures planes, dues dimensions) o de 3D (dianes fetes de material sintètic de tamany real en 3 dimensions que representen els animals ).Tant en 3D com en 2D les distàncies de tir són desconegudes pels competidors. La varietat de possibles tirs és molt alta ,aquí influeix el terreny amb els seus desnivells, la climatologia, el tipus de bosc .

ALTRES MODALITATS